1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Prometric to Microsoft, slow or what...

Discussion in 'The Lounge - Off Topic' started by wagnerk, Jul 2, 2008.

  1. wagnerk
    Highly Decorated Member Award

    wagnerk aka kitkatninja Moderator

    10,831
    357
    341
    Just a little moan really... When I use to take my MS exams at PearsonVue, my MS transcript would always be updated 1 or 2 days after the pass. The 70-649 is the first exam I've taken with Prometric and after 4 days my MS record still doesn't reflect the pass (the Prometric site has been updated). In today's computerised world where e-mails can reach the otherside of the world in a couple of minutes, this is just so slow...

    I guess this is what happens when I'm on annual leave just relaxing :lol:

    -Ken
     
    Certifications: CITP, PGCert, BSc, HNC, LCGI, PTLLS, MCT, MCITP, MCTS, MCSE, MCSA:M, MCSA, MCDST, MCP, MTA, MCAS, MOS (Master), A+, N+, S+, ACA, VCA, etc... & 2nd Degree Black Belt
    WIP: PGDip
  2. craigie

    craigie Terabyte Poster

    3,020
    173
    155
    My MS Transcript was updated within three days (I think) on both exams I have recently passed.

    Still no Welcome Kit yet :(
     
    Certifications: CCA | CCENT | CCNA | CCNA:S | HP APC | HP ASE | ITILv3 | MCP | MCDST | MCITP: EA | MCTS:Vista | MCTS:Exch '07 | MCSA 2003 | MCSA:M 2003 | MCSA 2008 | MCSE | VCP5-DT | VCP4-DCV | VCP5-DCV | VCAP5-DCA | VCAP5-DCD | VMTSP | VTSP 4 | VTSP 5
  3. craigie

    craigie Terabyte Poster

    3,020
    173
    155
    Why aren't you studying! :)
     
    Certifications: CCA | CCENT | CCNA | CCNA:S | HP APC | HP ASE | ITILv3 | MCP | MCDST | MCITP: EA | MCTS:Vista | MCTS:Exch '07 | MCSA 2003 | MCSA:M 2003 | MCSA 2008 | MCSE | VCP5-DT | VCP4-DCV | VCP5-DCV | VCAP5-DCA | VCAP5-DCD | VMTSP | VTSP 4 | VTSP 5
  4. wagnerk
    Highly Decorated Member Award

    wagnerk aka kitkatninja Moderator

    10,831
    357
    341
    Funny man :lol:

    -ken
     
    Certifications: CITP, PGCert, BSc, HNC, LCGI, PTLLS, MCT, MCITP, MCTS, MCSE, MCSA:M, MCSA, MCDST, MCP, MTA, MCAS, MOS (Master), A+, N+, S+, ACA, VCA, etc... & 2nd Degree Black Belt
    WIP: PGDip
  5. BosonMichael
    Highly Decorated Member Award

    BosonMichael Yottabyte Poster

    19,136
    462
    374
    I took an exam 4 business days ago (last Thursday) and it has already appeared on my transcript...
     
    Certifications: CISSP, MCSE+I, MCSE: Security, MCSE: Messaging, MCDST, MCDBA, MCTS, OCP, CCNP, CCDP, CCNA Security, CCNA Voice, CNE, SCSA, Security+, Linux+, Server+, Network+, A+
    WIP: Just about everything!
  6. Mr.Cheeks

    Mr.Cheeks 1st ever Gold Member! Gold Member

    5,369
    85
    190
    If i took an Exam would Vue, can the transcript from Vue be migrated to MS's site? if so, how?
     
  7. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,191
    299
    319
    Only took two days for me when I passed the MCTS (Vista) exam. Took longer after the final exam for the MCSE though, four days I think. :blink
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  8. BosonMichael
    Highly Decorated Member Award

    BosonMichael Yottabyte Poster

    19,136
    462
    374
    If you had taken a Vue exam in the past, it should have already shown up on your MS transcript. MS didn't care whether you took your exams at Prometric or Vue... they all ended up in Microsoft's transcript system under your (single) account.
     
    Certifications: CISSP, MCSE+I, MCSE: Security, MCSE: Messaging, MCDST, MCDBA, MCTS, OCP, CCNP, CCDP, CCNA Security, CCNA Voice, CNE, SCSA, Security+, Linux+, Server+, Network+, A+
    WIP: Just about everything!
  9. Mr.Cheeks

    Mr.Cheeks 1st ever Gold Member! Gold Member

    5,369
    85
    190
    LOL! Can someone slap me!
    I was thinking of one of my exams, and just realised it wasn't a Micro$oft one.

    Silly me
     
  10. wagnerk
    Highly Decorated Member Award

    wagnerk aka kitkatninja Moderator

    10,831
    357
    341
    Rang up Prometric today, after confirming all my details with them all they could say is "ah yes it show's that you've passed the exam", my reply was "yes I know but it doesn't show on my MS transcript". Their answer "ring MS, here's the number".

    Rang MS, and after confirming all my details, all they could tell me was "we don't seem to have your exam record, it may have gotten lost during transmit". Which I already knew, after all, that's why I rang them... :dry

    Anyway, sent them my score report today. Hopefully this will all be cleared up soon, funny how I never had any problems with Vue :x

    -ken
     
    Certifications: CITP, PGCert, BSc, HNC, LCGI, PTLLS, MCT, MCITP, MCTS, MCSE, MCSA:M, MCSA, MCDST, MCP, MTA, MCAS, MOS (Master), A+, N+, S+, ACA, VCA, etc... & 2nd Degree Black Belt
    WIP: PGDip
  11. onoski

    onoski Terabyte Poster

    3,120
    51
    154
    I had the same issue and after contacting MS and sending in my score sheet as an adobe pdf attachment and a week later my scores where showing as it should have been.

    Well the issues we have to get on with with Pometric huh, think they took on more than they can handle to be honest:(
     
    Certifications: MCSE: 2003, MCSA: 2003 Messaging, MCP, HNC BIT, ITIL Fdn V3, SDI Fdn, VCP 4 & VCP 5
    WIP: MCTS:70-236, PowerShell
  12. wagnerk
    Highly Decorated Member Award

    wagnerk aka kitkatninja Moderator

    10,831
    357
    341
    I hate prometric :x

    When I booked my exam with them, I gave them my MCP ID. Afterwards I rang them to confirm that they had my correct MCP ID. Today I get an e-mail from MS to say that I have passed my exam UNDER A DIFFERENT MCP ID. It will take MS 5-7 days to merge these two records. So even if you give Prometric your MCP ID they ignore it :x

    I have never had this much hassle when I took exams at Vue. Did I mention that I hate Prometric...

    -ken
     
    Certifications: CITP, PGCert, BSc, HNC, LCGI, PTLLS, MCT, MCITP, MCTS, MCSE, MCSA:M, MCSA, MCDST, MCP, MTA, MCAS, MOS (Master), A+, N+, S+, ACA, VCA, etc... & 2nd Degree Black Belt
    WIP: PGDip
  13. wizard

    wizard Petabyte Poster

    5,763
    35
    174
    I've never had any experience in taking cert exams, however on the surface it looks like Microsoft made an excellent choice putting all their eggs in one basket.
     
    Certifications: SIA DS Licence
    WIP: A+ 2009
  14. BosonMichael
    Highly Decorated Member Award

    BosonMichael Yottabyte Poster

    19,136
    462
    374
    Cisco put all their eggs in one basket as well by going to only VUE centers. However, the general opinion seems to be that Cisco has the better "basket".
     
    Certifications: CISSP, MCSE+I, MCSE: Security, MCSE: Messaging, MCDST, MCDBA, MCTS, OCP, CCNP, CCDP, CCNA Security, CCNA Voice, CNE, SCSA, Security+, Linux+, Server+, Network+, A+
    WIP: Just about everything!
  15. wagnerk
    Highly Decorated Member Award

    wagnerk aka kitkatninja Moderator

    10,831
    357
    341
    I agree with that :biggrin

    -ken
     
    Certifications: CITP, PGCert, BSc, HNC, LCGI, PTLLS, MCT, MCITP, MCTS, MCSE, MCSA:M, MCSA, MCDST, MCP, MTA, MCAS, MOS (Master), A+, N+, S+, ACA, VCA, etc... & 2nd Degree Black Belt
    WIP: PGDip
  16. wagnerk
    Highly Decorated Member Award

    wagnerk aka kitkatninja Moderator

    10,831
    357
    341
    Just checked my MS Transcript today and I like what I see, my exams have been ported over, the credentials have been updated. The only thing I can't do is sit another exam in the next five days because of the merger of both accounts. Like I was going to... :lol:

    -Ken
     
    Certifications: CITP, PGCert, BSc, HNC, LCGI, PTLLS, MCT, MCITP, MCTS, MCSE, MCSA:M, MCSA, MCDST, MCP, MTA, MCAS, MOS (Master), A+, N+, S+, ACA, VCA, etc... & 2nd Degree Black Belt
    WIP: PGDip

Share This Page

Loading...