CertForums.com IT Certification Forum Homepage
Results 1 to 14 of 14

Zoostorm laptop

You are viewing a topic in the Hardware forum part of the Computing Support Forums category.

  • Share:
  1. #1
    Gigabyte Poster Johnd76's Avatar
    Posts
    662
    Join Date
    08 Apr 2008
    Location
    Scotland
    Liked
    0 times
    Rep Power
    10

    Zoostorm laptop

    My sister in law has given me a new laptop to set up for her son a zoostorm freedom 10-270 (never heard of them)

    the problem is i cant get the bloody built in webcam to work.....read some stuff about it on other forums and some have been good reviews some have been bad.

    has anyone ever used one of these and got the webcam working?

  2. Posts
    666
    Join Date
    6 June 2003
    Location
    Somewhere in Germany
     

  3. #2
    Petabyte Poster Notes_Bloke's Avatar
    Posts
    3,260
    Join Date
    10 Sep 2005
    Location
    Derbyshire
    Country
    UK Country Flag
    Liked
    22 times
    Rep Power
    29
    In device manager - is it showing the webcam installed?

    If so, have you tried FN + F1 (I think that is the correct combo) to enable the webcam?

    NB

  4. #3
    Gigabyte Poster Beerbaron's Avatar
    Posts
    526
    Join Date
    04 Aug 2007
    Country
    England Country Flag
    Liked
    16 times
    Rep Power
    8
    Is this a new out of the box laptop or has it been used for a while and the web cam has stopped working?

  5. #4
    Byte Poster
    Posts
    52
    Join Date
    26 Jul 2010
    Location
    London
    Liked
    0 times
    Rep Power
    3
    Quote Originally Posted by Johnd76 View Post
    My sister in law has given me a new laptop to set up for her son a zoostorm freedom 10-270 (never heard of them)

    the problem is i cant get the bloody built in webcam to work.....read some stuff about it on other forums and some have been good reviews some have been bad.

    has anyone ever used one of these and got the webcam working?


    I got these laptops aswell. Sold 13 of these.

    Had the same problem on some of them.


    First
    press and hold down the 'Fn' key and press 'f1'
    if that doesnt turn on the webcam follow my second step.


    Second
    got to device manager from computer properties
    the expand 'imaging devices'
    you should see 'something like venus webcam(forgot the name'
    right click and uninstall it.
    and then retart you netbook and it will automatically reinstall the driver.


    tht should solve the problem.

  6. #5
    Gigabyte Poster Johnd76's Avatar
    Posts
    662
    Join Date
    08 Apr 2008
    Location
    Scotland
    Liked
    0 times
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by toshiba145 View Post
    I got these laptops aswell. Sold 13 of these.

    Had the same problem on some of them.


    First
    press and hold down the 'Fn' key and press 'f1'
    if that doesnt turn on the webcam follow my second step.


    Second
    got to device manager from computer properties
    the expand 'imaging devices'
    you should see 'something like venus webcam(forgot the name'
    right click and uninstall it.
    and then retart you netbook and it will automatically reinstall the driver.


    tht should solve the problem.
    Thanks for that, will try that tomorrow and will let you know how i get on

  7. #6
    Gigabyte Poster Johnd76's Avatar
    Posts
    662
    Join Date
    08 Apr 2008
    Location
    Scotland
    Liked
    0 times
    Rep Power
    10
    Tried what Toshiba145 said, sadly with no joy! looks like it could be going back to the shop

  8. #7
    Byte Poster
    Posts
    52
    Join Date
    26 Jul 2010
    Location
    London
    Liked
    0 times
    Rep Power
    3
    I just bought another zoostorm today and had the same problem with my webcam.
    So i just done the second option which i posted and it worked.

    another option is to go on the website and check it out after you done the second option.
    http://www.testwebcam.com/



    Just to confirm after you unistalled the webcam driver something like 'venus2.0 webcam'
    and restarted can you go back to device manager, expand imaging devices
    and you should get a new name 'USB video device'

    i imagine your using windows 7 on it as thats the defaullt os it comes with.


    If both the options dont work i guess its the hardware issue.

  9. #8
    Gigabyte Poster Johnd76's Avatar
    Posts
    662
    Join Date
    08 Apr 2008
    Location
    Scotland
    Liked
    0 times
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by toshiba145 View Post
    I just bought another zoostorm today and had the same problem with my webcam.
    So i just done the second option which i posted and it worked.

    another option is to go on the website and check it out after you done the second option.
    http://www.testwebcam.com/



    Just to confirm after you unistalled the webcam driver something like 'venus2.0 webcam'
    and restarted can you go back to device manager, expand imaging devices
    and you should get a new name 'USB video device'

    i imagine your using windows 7 on it as thats the defaullt os it comes with.


    If both the options dont work i guess its the hardware issue.
    thanks for replying Toshiba, to be honest i can't remember if it said USB video device, yes the netbook is using Windows 7 Starter......just to make sure its being used right i have a question for you...

    When the desktop is displayed and i press Fn+F1 should a webcam box open up to show the cam?

  10. #9
    Byte Poster
    Posts
    52
    Join Date
    26 Jul 2010
    Location
    London
    Liked
    0 times
    Rep Power
    3
    When you press Fn+F1 it either enables/disables the webcam. nothing pops up.
    but you should hear a default windows sound when you enable or disable the device.

  11. #10
    Gigabyte Poster Johnd76's Avatar
    Posts
    662
    Join Date
    08 Apr 2008
    Location
    Scotland
    Liked
    0 times
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by toshiba145 View Post
    When you press Fn+F1 it either enables/disables the webcam. nothing pops up.
    but you should hear a default windows sound when you enable or disable the device.
    Ah ok, so the webcam could be ok....will try the webcam website tomorrow to make sure

  12. #11
    Gigabyte Poster Johnd76's Avatar
    Posts
    662
    Join Date
    08 Apr 2008
    Location
    Scotland
    Liked
    0 times
    Rep Power
    10
    I used the website Toshiba gave me, the camera seems to working fine.....thanks Toshiba for your help

  13. #12
    Moderator Bluerinse's Avatar
    Posts
    9,415
    Join Date
    29 Jun 2003
    Location
    The Gold Coast, QLD Australia
    Country
    Australia Country Flag
    Liked
    7 times
    Rep Power
    76
    Glad to hear that John

  14. #13
    New Member
    Posts
    2
    Join Date
    06 Jan 2012
    Liked
    0 times
    Rep Power
    2
    hello there, i have a zoostorm t3300 and to get the webcam turned on is simple try pressing the fn key with f6 that should do the trick
    mike.

  15. #14
    New Member
    Posts
    1
    Join Date
    31 Dec 2013
    Liked
    0 times
    Rep Power
    1
    Sorry to confuse the issue but I used Fn+F10 to enable webcam and it worked!

Similar Threads

  1. Laptop TFT panel help
    By TimoftheC in forum Hardware
    Replies: 6
    Last Post: 30-Nov-2007, 01:16 AM