Problem Zoostorm laptop

Discussion in 'Hardware' started by Johnd76, Aug 9, 2010.

  1. Johnd76

    Johnd76 Megabyte Poster

    673
    16
    64
    :(My sister in law has given me a new laptop to set up for her son a zoostorm freedom 10-270 (never heard of them)

    the problem is i cant get the bloody built in webcam to work.....read some stuff about it on other forums and some have been good reviews some have been bad.

    has anyone ever used one of these and got the webcam working?
     
    Certifications: MCP, MCDST
    WIP: Not a thing
  2. Adam Banner

    Adam Banner Poster Galore

     
  3. Notes_Bloke

    Notes_Bloke Terabyte Poster

    3,230
    54
    146
    In device manager - is it showing the webcam installed?

    If so, have you tried FN + F1 (I think that is the correct combo) to enable the webcam?

    NB
     
    Certifications: 70-210, 70-215, A+,N+, Security+
    WIP: MCSA
  4. Beerbaron

    Beerbaron Megabyte Poster

    544
    9
    76
    Is this a new out of the box laptop or has it been used for a while and the web cam has stopped working?
     
    Certifications: BSc (Hons), MSc, ITIL v3F, MCP, MCDST, MCITP: edst7, MCTS, MCSA: Server 2003, MCSA: Windows 7, N+, NVQ IT lvl 3, MCSA Windows 7, VCP5, CCENT, CEH
    WIP: CISSP
  5. toshiba145

    toshiba145 Nibble Poster

    54
    1
    15


    I got these laptops aswell. Sold 13 of these.

    Had the same problem on some of them.


    First
    press and hold down the 'Fn' key and press 'f1'
    if that doesnt turn on the webcam follow my second step.


    Second
    got to device manager from computer properties
    the expand 'imaging devices'
    you should see 'something like venus webcam(forgot the name'
    right click and uninstall it.
    and then retart you netbook and it will automatically reinstall the driver.


    tht should solve the problem.
     
    Certifications: A+, CCNA
    WIP: MCITP
  6. Johnd76

    Johnd76 Megabyte Poster

    673
    16
    64
    Thanks for that, will try that tomorrow and will let you know how i get on
     
    Certifications: MCP, MCDST
    WIP: Not a thing
  7. Johnd76

    Johnd76 Megabyte Poster

    673
    16
    64
    Tried what Toshiba145 said, sadly with no joy! looks like it could be going back to the shop
     
    Certifications: MCP, MCDST
    WIP: Not a thing
  8. toshiba145

    toshiba145 Nibble Poster

    54
    1
    15
    I just bought another zoostorm today and had the same problem with my webcam.
    So i just done the second option which i posted and it worked.

    another option is to go on the website and check it out after you done the second option.
    http://www.testwebcam.com/



    Just to confirm after you unistalled the webcam driver something like 'venus2.0 webcam'
    and restarted can you go back to device manager, expand imaging devices
    and you should get a new name 'USB video device'

    i imagine your using windows 7 on it as thats the defaullt os it comes with.


    If both the options dont work i guess its the hardware issue.
     
    Last edited: Aug 13, 2010
    Certifications: A+, CCNA
    WIP: MCITP
  9. Johnd76

    Johnd76 Megabyte Poster

    673
    16
    64
    thanks for replying Toshiba, to be honest i can't remember if it said USB video device, yes the netbook is using Windows 7 Starter......just to make sure its being used right i have a question for you...

    When the desktop is displayed and i press Fn+F1 should a webcam box open up to show the cam?
     
    Last edited: Aug 13, 2010
    Certifications: MCP, MCDST
    WIP: Not a thing
  10. toshiba145

    toshiba145 Nibble Poster

    54
    1
    15
    When you press Fn+F1 it either enables/disables the webcam. nothing pops up.
    but you should hear a default windows sound when you enable or disable the device.
     
    Certifications: A+, CCNA
    WIP: MCITP
  11. Johnd76

    Johnd76 Megabyte Poster

    673
    16
    64
    Ah ok, so the webcam could be ok....will try the webcam website tomorrow to make sure
     
    Certifications: MCP, MCDST
    WIP: Not a thing
  12. Johnd76

    Johnd76 Megabyte Poster

    673
    16
    64
    I used the website Toshiba gave me, the camera seems to working fine.....thanks Toshiba for your help
     
    Certifications: MCP, MCDST
    WIP: Not a thing
  13. Bluerinse
    Honorary Member

    Bluerinse Exabyte Poster

    8,863
    166
    256
    Glad to hear that John :)
     
    Certifications: C&G Electronics - MCSA (W2K) MCSE (W2K)
  14. lordfortesque

    lordfortesque New Member

    2
    0
    1
    hello there, i have a zoostorm t3300 and to get the webcam turned on is simple try pressing the fn key with f6 that should do the trick
    mike.
     
  15. johngar

    johngar New Member

    1
    0
    1
    Sorry to confuse the issue but I used Fn+F10 to enable webcam and it worked!
     

Share This Page

Loading...