1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

What is missing?

Discussion in 'Wireless' started by kobem, Feb 5, 2011.

  1. kobem

    kobem Megabyte Poster

    791
    1
    50
    I managed to share files between two computers. They both see each other'S name. But, i can not
    exit to the Internet from the other computer. ( the one not connected directly to the modem)
    Everything has been done properly that has to be done for ICS, however, i can not access Internet.

    First computer(the one directly connected to the modem also has the wireless adapter) :

    . On the network and sharing center screen --> i see multiple networks and Internet. Under these,
    i see Lalakers(SSID) and wired LAN.

    Second computer (the one has to get Internet access via radio waves from the first) :

    . On the network and sharing center screen --> i see name of this computer then Lalakers but right side is greyed going to the Internet


    If local side IP address of my modem assigned 192.168.1.1 , which IP addresses should i assign to these laptops for these wireless IP configuration also default gateway?

    IP address of first computer :
    Default gateway of first computer:


    IP address of second computer:
    Default gateway of second computer:
     
    Last edited: Feb 5, 2011
    Certifications: CCNA
  2. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,190
    296
    319
    It’s been a while but I believe on the first computer (the one that is connected to the internet), you don’t need a default gateway on the wireless adaptor as it will used the wired connection to access the web.

    On the second PC you need the default gateway to be the wireless adaptors IP address on the first computer.
     
    Last edited: Feb 5, 2011
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  3. kobem

    kobem Megabyte Poster

    791
    1
    50
    So IP configuration should be like this on the first computer ? : IP address --> 192.168.1.2
    D.G --> not assigned

    on the second ? : IP address --> 192.168.1.3
    D.G -> 192.168.1.2
     
    Certifications: CCNA
  4. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,190
    296
    319
    Yup 8)
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  5. wagnerk
    Highly Decorated Member Award

    wagnerk aka kitkatninja Moderator

    10,831
    357
    341
    It sounds like you haven't set up ICS properly on the main PC.

    See here and here.

    When you set up ICS on the "main" PC the setting are set up for you, the "second" PC will obtain a DHCP address automatically from the "main" PC (this includes the Default gateway).

    Another thing to check is the proxy in IE.

    -Ken
     
    Certifications: CITP, PGCert, BSc, HNC, LCGI, PTLLS, MCT, MCITP, MCTS, MCSE, MCSA:M, MCSA, MCDST, MCP, MTA, MCAS, MOS (Master), A+, N+, S+, ACA, VCA, etc... & 2nd Degree Black Belt
    WIP: PGDip
  6. kobem

    kobem Megabyte Poster

    791
    1
    50
    Thanks so much for caring with me. However, can not i assign 192.168.1.2 and 1.3 to wireless adapters? i mean
    numbers just after the local side of wired ethernet network adapter which is 192.168.1.1.
     
    Certifications: CCNA
  7. wagnerk
    Highly Decorated Member Award

    wagnerk aka kitkatninja Moderator

    10,831
    357
    341
    With ICS you are not the one to assign the IP addresses, Windows does. If you do try to assign the IP addresses manually, you may end up with various issues/problems (like the one your experiencing).

    -ken
     
    Certifications: CITP, PGCert, BSc, HNC, LCGI, PTLLS, MCT, MCITP, MCTS, MCSE, MCSA:M, MCSA, MCDST, MCP, MTA, MCAS, MOS (Master), A+, N+, S+, ACA, VCA, etc... & 2nd Degree Black Belt
    WIP: PGDip
  8. kobem

    kobem Megabyte Poster

    791
    1
    50
    Shortly, nothing worked.

    I tried in both ways.

    . When i made it possible to assign IP addresses automatically, the first computer got this IP address : 169.254.165.194 whereas second one got 169.254.39.85.

    On the first computer and the second computer i ticked the option about sharing Internet connection. However, nothing is working at the moment.

    . When i ignore ICS, by giving IP addresses statically, it requires me to assign default gateway. But, it also
    shows me a message about using more than default gateway(192.168.1.1 for wired LAN, 192.168.0.1 for
    Wireless LAN as the default gateway on the second computer pointing the first computer.) The other
    problem i met was specifying DNS servers.

    Why doesn't it work?
     
    Certifications: CCNA
  9. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,190
    296
    319
    How many network connections do you have on the second computer?
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  10. kobem

    kobem Megabyte Poster

    791
    1
    50
    i will assist you with these pictures captured just a few minutes ago from those two computers

    Now pictures from the "first(host) computer" sorted

    One
    [​IMG]

    Two
    [​IMG]

    Three (for things which you may not see IP address of local side of this host --> 169.254.165.194)
    [​IMG]

    Four
    [​IMG]

    Five
    [​IMG]


    From the second computer :

    One
    [​IMG]


    Two (IP address of local side for this host is 169.254.39.85)
    [​IMG]

    And last
    [​IMG]

    due to looking at these, lets end this issue please.
     
    Last edited: Feb 6, 2011
    Certifications: CCNA
  11. kobem

    kobem Megabyte Poster

    791
    1
    50
    hey Sparky, what can you say about these pics i have posted?
     
    Certifications: CCNA

Share This Page

Loading...