Unable to login using Domain account

Discussion in 'Windows Server 2003 / 2008 / 2012 Exams' started by stolenblessing, Apr 18, 2008.

  1. stolenblessing

    stolenblessing Nibble Poster

    60
    0
    21
    Hiya,

    I have a windows box. I am trying to connect using Domain ID. It gets freezed at "Applying Computer Settings".

    If I am logging in using Local Admin account, it works fine.

    Anybody knows what can be causing this issue?
     
    Certifications: CCNA, MCP (70-290)
    WIP: 70-291
  2. Adam Banner

    Adam Banner Poster Galore

     
  3. dales

    dales Gigabyte Poster

    1,952
    38
    97
    What group policies do you have on the computer/user, also corrupted profile might be a possibility. if you dont have any gpo's then goto the docs and settings folder and rename the users profile so it has to create a new one.

    ooh ooh, what about roaming profiles does the user have one of those!?
     
    Certifications: vExpert 2014, CCE-AD, CCP-AD, CCEE, CCAA XenApp, CCA Netscaler, XenApp 6.5, XenDesktop 5 & Xenserver 6,VCP3+5,VTSP,MCSA MCDST MCP A+ ITIL F
    WIP: Nothing
  4. stolenblessing

    stolenblessing Nibble Poster

    60
    0
    21
    i have deleted the profile folder, but still the issue is there..
    Any idea....
     
    Certifications: CCNA, MCP (70-290)
    WIP: 70-291
  5. Leehaa

    Leehaa Gigabyte Poster

    1,648
    21
    91
    Has the user logged onto that particular PC before? How long have you waited? What spec is their PC?

    It could be that they have a lot of gumf to load up....took 45 mins to get passed that stage (load settings) once when trying to log on with my domain account onto a colleagues PC - seriously!!
     
    Certifications: MCP, MCDST, ITIL v3, MBCS, others...
    WIP: BSc IT & Computing, RHCE
  6. GiddyG

    GiddyG Terabyte Poster Gold Member

    2,471
    42
    140
    Local Admin would logon locally wouldn't it? Are you sure there isn't an issue on the network per se? Can you logon using another domain account?
     
  7. stolenblessing

    stolenblessing Nibble Poster

    60
    0
    21
    No network issue as I am accessing the computer through terminal services client..
     
    Certifications: CCNA, MCP (70-290)
    WIP: 70-291
  8. GiddyG

    GiddyG Terabyte Poster Gold Member

    2,471
    42
    140
    I take it the machine is near you? Can you logon to the machine using the Domain account without using TS?
     
  9. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,006
    258
    319
    Get in front on the PC and trying logging in with a cached domain profile with the network cable unplugged.
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  10. supag33k

    supag33k Kilobyte Poster

    461
    19
    49
    1. ensure theDNS and tcp etc are correct.
    2.Reset the machine service account
    3. Try joining it to the domain, caching a login, then removing it from a domain.
    4. Try another Pc not connected to the domain with pass through authentication.
     
    Certifications: MCSE (NT4/2000/2003/Messaging), MCDBA
    WIP: CCNA, MCTS SQL, Exchange & Security stuff

Share This Page

Loading...