1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Server 2003 - Remote shutdown

Discussion in 'Software' started by Sparky, Jan 31, 2008.

  1. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,189
    296
    319
    Ok, been working on a server tonight and needed to reboot to apply changes. The thing is the server hasnt rebooted properly, it has been rebooting for the past 2 hours. doh!

    The server hasnt got to the reboot part yet (got a constant ping on it) and I can still connect to shares, and services as well from another server on the site. Also PCs can still log onto the domain (the server I am working on is a DC)

    I have tried the shutdown command and when I try it again I get the message that a remote shutdown is in progress. I have also tried vbscript just to see if that would work, no joy.

    Is there any other way I can restart the server? If not I am gonna have to get on-site first thing to reboot it or throw it out the window! :biggrin
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  2. greenbrucelee
    Highly Decorated Member Award

    greenbrucelee Zettabyte Poster

    14,283
    254
    329
    I have had this issue before when the servers I use wouldn't reboot but bare in mind this was on sun boxes running Unix, all I did was to bring up the window that showed all processes that were still active when reboot was initiated and I deleted each process until the reboot process could start proper.

    Now I realise this may not be the same but it could be worth a try.
     
    Certifications: A+, N+, MCDST, Security+, 70-270
    WIP: 70-620 or 70-680?
  3. Mr.Cheeks

    Mr.Cheeks 1st ever Gold Member! Gold Member

    5,369
    85
    190
    But some services will not be stopped as these are essential to keep the comp up...
    what server you running Sparky mate?
     
  4. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,189
    296
    319
    Its a Server 2003 DC (with other crap installed), I can connect to the services and I have stopped all the services manually but some of them just dont give me the option to stop the service.

    I have restarted netlogon and terminal services but this wont let me back onto the server... :blink

    Just to add I was doing a repair install on some software that was playing up and I think the install is going to continue after the reboot, oh joy :rolleyes:
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  5. greenbrucelee
    Highly Decorated Member Award

    greenbrucelee Zettabyte Poster

    14,283
    254
    329
    does iisreset work, I have a copy of commands on my desk here at work for some reason. :blink
     
    Certifications: A+, N+, MCDST, Security+, 70-270
    WIP: 70-620 or 70-680?
  6. Mr.Cheeks

    Mr.Cheeks 1st ever Gold Member! Gold Member

    5,369
    85
    190
  7. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,189
    296
    319
    Cheers guys, IIS isnt installed on the server so dont think thats the problem. I have tried the shutdown command which went through ok but nothing has happened. When I try it again it says the server is shutting down which it aint.

    Keep 'em coming though! :biggrin
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  8. greenbrucelee
    Highly Decorated Member Award

    greenbrucelee Zettabyte Poster

    14,283
    254
    329
    Certifications: A+, N+, MCDST, Security+, 70-270
    WIP: 70-620 or 70-680?
  9. Mr.Cheeks

    Mr.Cheeks 1st ever Gold Member! Gold Member

    5,369
    85
    190
  10. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,189
    296
    319
    Good call, Im trying the psexec stuff just now...
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  11. BrizoH

    BrizoH Byte Poster

    243
    6
    25
    Depending on what state it's in you might be able to push out VNC and see whats happening on the console?
     
    Certifications: CCNA, CCNA Security
    WIP: CCNP
  12. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,189
    296
    319
    VNC is on it but I cant start the services... :cry:
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  13. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,189
    296
    319
    Ok, looks like it has bombed out.

    Lesson to everyone, a DC is a DC, it will always be a DC and should not be anything else other than a DC. Period.

    Try telling your customers that though,they dont listen....... :rolleyes:
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  14. Mr.Cheeks

    Mr.Cheeks 1st ever Gold Member! Gold Member

    5,369
    85
    190
    Sparky,

    Whats the TCO for a dedication DC box, which is just a DC? Shouldn't be too much should it?
     
  15. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,189
    296
    319
    Not much, you can add DHCP and perhaps user profiles if you want to add additional roles to the server to cut costs. The DC is obviously one of most important servers in the network so why keep installing cr@p on it and then start to complain when the network starts to slow down? Also it is difficult to work on during the day, can’t exactly reboot it when you want to. :biggrin
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  16. Mr.Cheeks

    Mr.Cheeks 1st ever Gold Member! Gold Member

    5,369
    85
    190
    i know that but how much £££
     
  17. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,189
    296
    319
    For this particular customer, probably £1k which includes Server 2003 O\S.
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  18. Mr.Cheeks

    Mr.Cheeks 1st ever Gold Member! Gold Member

    5,369
    85
    190
    reasonable... reminds me of this tread
     
  19. Mr.Cheeks

    Mr.Cheeks 1st ever Gold Member! Gold Member

    5,369
    85
    190
    Sparky mate - see if this helps? i restarted a service remotely using this, but not sure if this works over a domain
     
  20. Theprof

    Theprof Petabyte Poster Forum Leader

    4,570
    68
    196
    Sparky, I might be coming a little late, but at work I use PS tools which can be found here. I use the tool all the time.


    Edit: sorry I didn't see that this was already mentioned. Need some more sleep I guess.:oops:
     
    Certifications: A+ | CCA | CCAA | Network+ | MCDST | MCSA | MCP (270, 271, 272, 290, 291) | MCTS (70-662, 70-663) | MCITP:EMA | VCA-DCV/Cloud/WM | VTSP | VCP5-DT | VCP5-DCV
    WIP: VCAP5-DCA/DCD | EMCCA

Share This Page

Loading...