1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Required DLL not found

Discussion in 'Software' started by Nelix, Sep 1, 2003.

  1. Nelix
    Honorary Member

    Nelix Gigabyte Poster

    1,412
    3
    82
    Right I've tried to do this 4 or 5 times now and I keep getting the same error message. :evil:

    After trying to install Service Pack 4, right at the very end i get the following error, on the title bar it says 'SP4iis' and the error is:

    Required dll not found,

    There is only an option for 'OK' so i click it then get the following

    Setup failed to remove ism.dll script mappings Service Pack setup will abort.

    Any ideas guys ??????????
     
    Certifications: A+, 70-210, 70-290, 70-291
    WIP: 70-294
  2. Luton Bee

    Luton Bee Kilobyte Poster

    365
    0
    36
    Just did a quick search of the newsgroups and it seems that others have had simular problems. Suggestions seem to relate to iis (fits with your eror messages) try stopping these services:
    iis
    iisadmin
    w3svc
    then install the SP and re-start these services
     
    Certifications: MCSE, MCSA, MCP, A+, Network+ C&G ICT
    WIP: CCNA
  3. Nelix
    Honorary Member

    Nelix Gigabyte Poster

    1,412
    3
    82
    Hi Luton, thanks for the heads up on that one, however I have just finished trying again and It did'nt work, I have now removed iis altogether and am trying the SP4 install again.

    Will keep you updated
     
    Certifications: A+, 70-210, 70-290, 70-291
    WIP: 70-294
  4. Larry

    Larry New Member

    4
    0
    8
    This happens when SP4 tried to change some of the script mappings in IIS. There's a known bug w/ the installation of SP4 but, you usually get a different error and the install finishes. Don't remember the exact details but... try installing the patch for MS03-026 (KB823980) first.
     
  5. Nelix
    Honorary Member

    Nelix Gigabyte Poster

    1,412
    3
    82
    Thanks for that Larry, I just uninstalled IIS then applied the SP and it worked fine, Running like a baby now.

    Thanks again everyone
     
    Certifications: A+, 70-210, 70-290, 70-291
    WIP: 70-294
  6. Larry

    Larry New Member

    4
    0
    8
    Glad you got it applied. Just keep in mind...if you later decide you need IIS, you really should reapply SP4 as it fixes quite a few things (and vulnerabilities) in IIS.
     

Share This Page

Loading...