1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Outlook 2010 issues

Discussion in 'Software' started by Chopperchand, Feb 8, 2012.

  1. Chopperchand

    Chopperchand Nibble Poster

    75
    0
    16
    Hi,

    We have just had to do a quick fire upgrade to exchange 2010. as the server was being moved to virtualisation and exchange 2003 is not support by Microsoft in Virtualisation. issues with web access

    The problem we seem to be getting since the upgrade however is that users have seen that emails are just sitting in the outbox and not disappearing. The email is getting sent.

    I thought it might be PST file related....but it is now happening to user who have exchange mailbox's setup in outlook as well. Is this an outlook problem or does something in exchange need changing?


    Thanks
     
    WIP: MCSA Sql Server 2012
  2. Toasty

    Toasty Byte Poster

    120
    5
    27
    Hi, have you configured a send connector for outgoing email and added any smart hosts.

    See here for more details Exchange 2010 configuration

    Regards
     
    Certifications: A+, Network+, MCDST, MCSA
    WIP: MCSE, CCNA
  3. Chopperchand

    Chopperchand Nibble Poster

    75
    0
    16
    Hi,

    Was not involved in the setting up of exchange as had external company come and set it up,

    However we do have a send connectors setup and it is routed through a smarthost which is connected to our external mailcontroller.

    The emails are being sent, just not moving out of the outbox in outlook.
     
    WIP: MCSA Sql Server 2012
  4. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,189
    296
    319
    Are you using Outlook 2003 mate?
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  5. Chopperchand

    Chopperchand Nibble Poster

    75
    0
    16
    Hi Sparky....on some machines yes, the others have outlook 2010. Strange thing is I get the problem with outlook 2010 only!!!

    I have got a solution tho

    I moved the users from PST to mailbox, and the users who where on the mailbox already and the ones I moved. I ticked the "Use Cached Exchange Mode" under setup.

    Problem solved....:D
     
    WIP: MCSA Sql Server 2012
  6. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,189
    296
    319
    Nice one mate :)
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  7. Lovetas

    Lovetas New Member

    3
    0
    6
    nice post, i was having problem in installing exchange 2010.
    thanks , this help me alot
     
    Certifications: IDCS

Share This Page

Loading...