1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No video before and after removing memory

Discussion in 'Hardware' started by Professor-Falken, May 6, 2008.

  1. Professor-Falken

    Professor-Falken Kilobyte Poster

    393
    2
    37
    HP Pavillion XT966 had a problem when I turned it on no video and a repeated single beep a two second pause then a single beep again. Removed the one RIMM module from the first socket and computer stopped beeping,
    and hard drive seemed to be trying to boot windows but but I dont see any video,post messages, etc.
    Can someone help.

    Thank you,

    Professor Falken
     
    Certifications: Comptia A+
    WIP: Comptia Network +
  2. Mr.Cheeks

    Mr.Cheeks 1st ever Gold Member! Gold Member

    5,369
    85
    190
    it seems that you may have a a dodgy ram (the one you took out, which stopped the beep <pause> beep)
    put the 2nd ram into the 1st socket where the dodgy ram was (im assuming you have to modules)
    recheck all of the cabling, as these can easily of got dislodged when you opened the case up, or even just got dislodged *naturally*
     
  3. greenbrucelee
    Highly Decorated Member Award

    greenbrucelee Zettabyte Poster

    14,283
    254
    329
    What he said ^.

    and just to add are you using CRIMMS for termination since you are using RIMMS?
     
    Certifications: A+, N+, MCDST, Security+, 70-270
    WIP: 70-620 or 70-680?
  4. hbroomhall

    hbroomhall Petabyte Poster Gold Member

    6,623
    115
    224
    As GBL has pointed out - RIMMs are weird. If you take out a stick you must put in a special blank one, otherwise it won't work at all.

    Harry.
     
    Certifications: ECDL A+ Network+ i-Net+
    WIP: Server+

Share This Page

Loading...