1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Media center error code

Discussion in 'Software' started by Ozzy2k7, May 17, 2007.

  1. Ozzy2k7

    Ozzy2k7 Nibble Poster

    87
    0
    18
    Has anyone come across error code 21 in media center, I have a machine that has this problem everytime you update the guide.

    I found out that error 21 is a guide mismatch but nothing on how to correct it, any ideas?

    The machine is vista home premium.

    Ozzy
     
    WIP: A+ Network+
  2. Raffaz

    Raffaz Kebab Lover Gold Member

    2,976
    56
    184
    I cant find much either, just these
    http://www.xpmediacentre.com.au/com...support/19576-error-21-when-updating-epg.html

    I did spot a post about it posibly being to do with different time zones, but i cant find it now.
     
    Certifications: A+, MCP, MCDST, AutoCAD
    WIP: Rennovating my house
  3. Ozzy2k7

    Ozzy2k7 Nibble Poster

    87
    0
    18
    yeah I've seen that too, but can't find anything of use.
     
    WIP: A+ Network+
  4. Mitzs
    Honorary Member

    Mitzs Ducktape Goddess

    3,282
    73
    152
    Sorry, I for I know this is a duh question in advanced. Why I found the same thing as raff for that code I came across in some readying about the PC having to be hooked up to the tv for the guide to download. So is it?

    Also read something about where a guy turn off his norton firewall and use the windows firewall and then it downloaded the guide with no probs. Seems norton antivirus can affect it too. You might want to check that too.
     
    Certifications: Microcomputers and network specialist.
    WIP: Adobe DW, PS
  5. Ozzy2k7

    Ozzy2k7 Nibble Poster

    87
    0
    18
    Yeah the pc is connected to the tv and I have tried downloading it without the firewall but still the same.

    The odd thing is nothing on the system has been changed and it was working fine then it just stopped. If something had been installed I could understand it but its not

    Ozzy
     
    WIP: A+ Network+
  6. elli5on

    elli5on Kilobyte Poster

    340
    0
    33
    Chances are it has something to do with windows vista. Ihave media center too. Not that i have tried to download anything onto it as yet. But the amount of bugs it ''supposedly'' has is meant to be quite apparent.

    If you know the exact time it was working ok, You could always try and do a system restore to a point before this. As downloading something from microsoft could also be conflicting with it.
     
    Certifications: A+ N+
    WIP: Thinking of MCDST
  7. noelg24

    noelg24 Terabyte Poster

    3,334
    26
    139
    a windows update perhaps? but like elli5on says Media Centre is fully bug free...I use it a lot mainly for watching DVDs...I cant watch any of my avi clips on it as it seems it cant find them all...so hopefully this will be fixed soon...it plays music fine too...but I havent tried the TV side of things...only cos I dont watch TV...but like I said possible windows update...u never know :biggrin
     
    Certifications: A+
    WIP: my life
  8. Ozzy2k7

    Ozzy2k7 Nibble Poster

    87
    0
    18
    I've tried doing a system restore, but that still didn't sort it.

    I think i'll just have to backup all the files and go back to an old image. Well I can't complain as its the first problem I've had with Vista.

    thanks everyone for the help

    Ozzy
     
    WIP: A+ Network+
  9. elli5on

    elli5on Kilobyte Poster

    340
    0
    33
    True enough, these so called problems with vista are word of mouth. I've not had any problems with my vista premium so far. Unless you try and install software designed for previous OS's such as XP(mainly). Some work fine, and others just seem to keep crashing.

    Hope you get it sorted anyway mate.
     
    Certifications: A+ N+
    WIP: Thinking of MCDST

Share This Page

Loading...