1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Laptop Had It???

Discussion in 'Hardware' started by kat731, Dec 10, 2006.

  1. kat731
    Honorary Member

    kat731 Megabyte Poster

    826
    9
    74
    Hi all,

    ok this ones got me baffed....
    Compaq N1020v. Was donated to the computer charity i volunteer for. Said it was ok when the owner had it..(Yeh right) Why donate it then.. or am i just an old cynic!! Anyway, Press power button CD drive clicks, HDD ticktocks, so thats knackd me thinks. HDD removed, just nothing no bios, zip.... jut a power light. What dya think... spares or is it worth trying something else.

    Kat:blink
     
    Certifications: BA (Hons), A+
    WIP: 70-685 77-884
  2. zebulebu

    zebulebu Terabyte Poster

    3,748
    330
    187
    Sure its not just the display?

    Try booting it up with a monitor attached to the VGA port (if there is one)
     
    Certifications: A few
    WIP: None - f*** 'em
  3. kat731
    Honorary Member

    kat731 Megabyte Poster

    826
    9
    74
    He He....
    Cheers Zeb, just hooking it to my Mac Minis TFT... Let ya know in a mo!!

    Kat
     
    Certifications: BA (Hons), A+
    WIP: 70-685 77-884
  4. kat731
    Honorary Member

    kat731 Megabyte Poster

    826
    9
    74
    No.. nothing!!!!!!!!!!!!!!!
     
    Certifications: BA (Hons), A+
    WIP: 70-685 77-884
  5. zebulebu

    zebulebu Terabyte Poster

    3,748
    330
    187
    Doesn't sound like the inverter board then (which is what usually goes on lappy displays first). Just to be 100% sure, you could fire it up then stick a network cable in the back. If you've got activity on the NIC, try waiting until it would usually have got to the GINA then, provided you're on a network and have DHCP, try a ping sweep and see if you can identify a 'new' workstation. If so, then the display is fubared (note - ordinarily I would say that plugging into an external monitor and not getting a picture would eliminate display problems, but just in case the external VGA port is hosed...
     
    Certifications: A few
    WIP: None - f*** 'em
  6. kat731
    Honorary Member

    kat731 Megabyte Poster

    826
    9
    74
    Still messing about with this... well, not since b4 xmas. Got it working, sort of!!!
    Undone screws, take out cd rom, where it splits if you know what i mean... if i hold it apart where the cd slots it boots, as soon as i let it close the mouse freezes and wont boot!! must be earthing itself somewhere??? correct me if maybe something else.
    Kat:eek:
     
    Certifications: BA (Hons), A+
    WIP: 70-685 77-884
  7. Bluerinse
    Honorary Member

    Bluerinse Exabyte Poster

    8,871
    167
    256
    Yes something could be shorting out or maybe one of the connectors has come loose. I would try and dismantle it completely and then carefully put it back together again keeping a close eye on what is touching the system board.

    Good luck!
     
    Certifications: C&G Electronics - MCSA (W2K) MCSE (W2K)

Share This Page

Loading...