1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Internet gateway in network connections

Discussion in 'Networks' started by beaumontdvd, Jan 16, 2010.

  1. beaumontdvd

    beaumontdvd Kilobyte Poster

    487
    3
    32
    Hi hope someone can help, I have recently had a new connection in the network connections on windows xp pro. which is called internet gateway. I think its the connection from my computer through the router straight to the telephone line as it has speeds of 4mbs and thats all our telephone line supports :( the connection time is like 2 days 7 hours or something like that. But the point is ever since ive had this connection my internet has been running extremly slow. For example when limewire is opened it shows no internet connection but still downloads previous sessions.

    I think it has something to do with windows xps new networking update? But I may be wrong as I cannot find it in add/remove programs.

    Hope someone can help,

    Regards,
     
    Certifications: 070-271, 070-272, (MCDST)Level 1,2,3 NVQ
    WIP: 070-270, A+, N+, S+,MCDST 7 Upgrade
  2. zebulebu

    zebulebu Terabyte Poster

    3,748
    330
    187
    Firstly, it's ICS (Internet Connection Sharing). To turn it off, go to the properties of your internet connection, click on the 'Advanced' tab and clear the 'allow other users to connect through this computer' checkbox. Do this for each connection you have listed.

    Secondly, Lamewire = so much fail that it will rinse your PC and is probably the reason it;s running slowly in the first place. Seriously - it was ****e eight years ago - it's still ****e today. Get shot of it.
     
    Certifications: A few
    WIP: None - f*** 'em
  3. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,191
    299
    319
    <sigh>

    that is all.... :(
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  4. beaumontdvd

    beaumontdvd Kilobyte Poster

    487
    3
    32
    Thanks but i've tried that and it hasnt gone yet :(.

    LOL I hate limewire but for some reason I just have never got round to deleting it, but now I will :) cheers for the help!

    Dave
     
    Certifications: 070-271, 070-272, (MCDST)Level 1,2,3 NVQ
    WIP: 070-270, A+, N+, S+,MCDST 7 Upgrade
  5. beaumontdvd

    beaumontdvd Kilobyte Poster

    487
    3
    32
    Hi again, sorry still have the same problem. Just an update. I have gone into add/remove programs clicked optional components and uninstalled the networking protocols that were installed. This deletes the internet gateway out of network connections. I then restart my pc as it advised and then went to network connections and set up a home or office network to enable file sharing between my laptop and desktop. As soon as I click it, then it install the networking components once again and the default gateway magicly appears?

    This happens everytime I do it. Also when setting up the file sharing it says connect via and unknown Internet conection sharing device or something very similar to that.

    I hope someone can help!

    Regards,
    Dave
     
    Certifications: 070-271, 070-272, (MCDST)Level 1,2,3 NVQ
    WIP: 070-270, A+, N+, S+,MCDST 7 Upgrade
  6. Bluerinse
    Honorary Member

    Bluerinse Exabyte Poster

    8,871
    167
    256
    Certifications: C&G Electronics - MCSA (W2K) MCSE (W2K)

Share This Page

Loading...