1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Boot problems

Discussion in 'Hardware' started by Raffaz, Dec 10, 2006.

  1. Raffaz

    Raffaz Kebab Lover Gold Member

    2,976
    56
    184
    This might be something simple, but its got me beat :)

    Ive installed a new HDD on my main pc, so ive got 4 SATA's instead of 3. The new drive is a raptor, so i decided to do a clean install on there, because its a faster drive so it should increase performance slightly with the OS on.

    I then rebooted with all drives connected and got a GRUB error, but i havent got linux! So i checked boot order in BIOS etc, and it was all fine. I disconnected them again and booted up with the one drive and it works.

    I then connected all the drives and they were ok. I then moved data, deleted partitions and resized them (just general housekeeping). Rebooted pc. And got the GRUB error again. So i tried each drive one at a time with my raptor drive, and i get a different error with each. i get a disk boot failure with one, the GRUB error with another, and error loading OS with the last. Anyone got any ideas??

    Sorry bout the long post, but thought id be thorough :)
     
    Certifications: A+, MCP, MCDST, AutoCAD
    WIP: Rennovating my house
  2. Boycie
    Honorary Member

    Boycie Senior Beer Tester

    6,281
    85
    174
    Hi,

    Can you post the *exact* error you are experiencing?

    Have you used a Linux based tool to retrieve any data from the drives?

    Si
     
    Certifications: MCSA 2003, MCDST, A+, N+, CTT+, MCT
  3. Raffaz

    Raffaz Kebab Lover Gold Member

    2,976
    56
    184
    I havent lost any data mate, everything was working fine before i installed the new drive. The error i get depends on what HDD is connected with my boot drive. I get 3 errors

    1 Error loading OS
    2 GRUB error 22
    3 Disk BOOT failure

    Im totally baffled, coz the BOOT order is correct, and the other drives arent active or anything, so i dont know why its not just booting from my main drive. :cry:

    Also, i have no problems booting to my OS if i just have the raptor connected
     
    Certifications: A+, MCP, MCDST, AutoCAD
    WIP: Rennovating my house
  4. Raffaz

    Raffaz Kebab Lover Gold Member

    2,976
    56
    184
    Certifications: A+, MCP, MCDST, AutoCAD
    WIP: Rennovating my house
  5. Boycie
    Honorary Member

    Boycie Senior Beer Tester

    6,281
    85
    174
    Raff,

    Glad you got it sorted. Thank you (and Mitz, of course) for sharing the link :thumbleft

    Si
     
    Certifications: MCSA 2003, MCDST, A+, N+, CTT+, MCT
  6. Mitzs
    Honorary Member

    Mitzs Ducktape Goddess

    3,282
    73
    152
    Glad you got it fixed Raff.
     
    Certifications: Microcomputers and network specialist.
    WIP: Adobe DW, PS

Share This Page

Loading...