1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem Back up exec 12.5 and Exchange store

Discussion in 'Software' started by Boycie, Apr 28, 2010.

  1. Boycie
    Honorary Member

    Boycie Senior Beer Tester

    6,281
    85
    174
    hi,

    SBS 2K3 SP2

    Receiving the following error from BE 12.5:

    Backup- \\Server1\Microsoft Information Store\First Storage Group Media mount failed.
    User canceled a Physical Volume Library operation.
    V-79-57344-33861 - The media operation was terminated by the user.

    Single server with built in tape drive. tape capacity nowhere near limit. plenty of free space on the server itself.
    Have followed the ms article which suggests turning on vss when using 3rd party software to no avail. i have read somewhere that GRT can cause issues, although the config on this has been working for ages without issue.

    AOFO and Exchange preferences attached - any pointers appreciated!

    Thanks,
     

    Attached Files:

    Certifications: MCSA 2003, MCDST, A+, N+, CTT+, MCT
  2. SimonD

    SimonD Terabyte Poster Moderator

    3,463
    397
    199
    Have a look here mate.
     
    Certifications: CNA | CNE | CCNA | MCP | MCP+I | MCSE NT4 | MCSA 2003 | Security+ | MCSA:S 2003 | MCSE:S 2003 | MCTS:SCCM 2007 | MCTS:Win 7 | MCITP:EDA7 | MCITP:SA | MCITP:EA | MCTS:Hyper-V | VCP 4 | ITIL v3 Foundation | VCP 5 DCV | VCP 5 Cloud | VCP6 NV | VCP6 DCV | VCAP 5.5 DCA
    WIP: VCP6-CMA, VCAP-DCD and Linux + (and possibly VCIX-NV).
  3. westernkings

    westernkings Gigabyte Poster

    1,432
    60
    107
    This actually rings a bell and is something I have fixed before now. Just quickly, have you run the job using a different tape?
     
    Certifications: MCITP:VA, MCITP:EA, MCDST, MCTS, MCITP:EST7, MCITP:SA, PRINCE2, ITILv3
  4. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,190
    296
    319
    Have you updated the Backup Exec install with LiveUpdate?
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  5. Boycie
    Honorary Member

    Boycie Senior Beer Tester

    6,281
    85
    174
    thanks for the replies guys.

    Si - must have visited there once too often recently. even if i scroll to the very very very bottom (!) it's blocked out. Seriously thinking about joining up with them!

    WD - have tried different tapes

    Sparks - yep. when it comes to backup exec it's the first thing i go for. some mock, but it's amazing what it cures :biggrin
     
    Certifications: MCSA 2003, MCDST, A+, N+, CTT+, MCT
  6. craigie

    craigie Terabyte Poster

    3,020
    173
    155
    1. Check your selections make sure they correspond to the UNC server path, not from the GIU but by doing this:

    Edit > Manage Selection List > Select Job > Edit > Selections > View Selection Details

    2. Deselect GRT and see if this makes a difference.

    3. Give zee box a bounce mate :D
     
    Certifications: CCA | CCENT | CCNA | CCNA:S | HP APC | HP ASE | ITILv3 | MCP | MCDST | MCITP: EA | MCTS:Vista | MCTS:Exch '07 | MCSA 2003 | MCSA:M 2003 | MCSA 2008 | MCSE | VCP5-DT | VCP4-DCV | VCP5-DCV | VCAP5-DCA | VCAP5-DCD | VMTSP | VTSP 4 | VTSP 5
  7. Theprof

    Theprof Petabyte Poster Forum Leader

    4,570
    68
    196
    Boycie, we're having the exact same problem as you... It's been happening for the last week now. If I find something I'll let you know. This also could of been pernaps a windows update or something like that... we're looking into it.
     
    Certifications: A+ | CCA | CCAA | Network+ | MCDST | MCSA | MCP (270, 271, 272, 290, 291) | MCTS (70-662, 70-663) | MCITP:EMA | VCA-DCV/Cloud/WM | VTSP | VCP5-DT | VCP5-DCV
    WIP: VCAP5-DCA/DCD | EMCCA
  8. Mr.Cheeks

    Mr.Cheeks 1st ever Gold Member! Gold Member

    5,369
    85
    190
    Boycie - try now
     
  9. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,190
    296
    319
    Yeah, thats why I always tell the guys in work to run it when a backup fails for no obvious reason.

    Again sometimes a complete uninstall and reinstall of backup exec may fix it. All the backup jobs will still be there so dont stress about that.

    Have you tried just backing up the Exchange stores in a test backup job?
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  10. Sparky
    Highly Decorated Member Award

    Sparky Zettabyte Poster Moderator

    10,190
    296
    319
    If you follow a hyperlink it doesnt work. However it you google the thread title it works!

    Mr Cheeks to the rescue! :biggrin
     
    Certifications: MSc MCSE MCSA:M MCSA:S MCITP:EA MCTS(x5) Security+ Network+ A+
    WIP: Exchange 2007\2010
  11. westernkings

    westernkings Gigabyte Poster

    1,432
    60
    107
    So I was right in thinking it was a tape/tape drive issue then?

    http://seer.support.veritas.com/docs/246967.htm

    I think last time after spending ages trying to work out what it was, I tried a new tape and it worked :oops: (I know, stupid)

    PS: IF you google the error message and backup exec 12.5 it brings you right back to this thread. lol.
     
    Last edited: Apr 28, 2010
    Certifications: MCITP:VA, MCITP:EA, MCDST, MCTS, MCITP:EST7, MCITP:SA, PRINCE2, ITILv3
  12. onoski

    onoski Terabyte Poster

    3,120
    51
    154
    If all else fails restart the autoloader and then the Backup Exec 12.5 box as this would bring all the tapes back in line.

    In the past this has worked for me, so might want to give it a try. Please, note most likely after carrying out the above you'd get an offline error message, just give the backup exec box a restart.

    This works, but the downside is that it would automatically cancel any job that was queued. Best wishes and lets know how you get on:)
     
    Last edited: Apr 28, 2010
    Certifications: MCSE: 2003, MCSA: 2003 Messaging, MCP, HNC BIT, ITIL Fdn V3, SDI Fdn, VCP 4 & VCP 5
    WIP: MCTS:70-236, PowerShell
  13. Gingerdave

    Gingerdave Megabyte Poster

    991
    44
    74
    I know with previous backup exec versions it was very picky about drivers and if you werent using its drivers for the tape drive it can throw al kinds of weird errors.
     
    Certifications: A+,MCP, MCDST, VCP5 /VCP-DV 5, MCTS AD+ Net Inf 2008, MCSA 2008
    WIP: MCSA 2012
  14. Theprof

    Theprof Petabyte Poster Forum Leader

    4,570
    68
    196
    Looks like after doing a liveupdate on BE 12.5 seems to have fixed the issue for us...
     
    Certifications: A+ | CCA | CCAA | Network+ | MCDST | MCSA | MCP (270, 271, 272, 290, 291) | MCTS (70-662, 70-663) | MCITP:EMA | VCA-DCV/Cloud/WM | VTSP | VCP5-DT | VCP5-DCV
    WIP: VCAP5-DCA/DCD | EMCCA
  15. Boycie
    Honorary Member

    Boycie Senior Beer Tester

    6,281
    85
    174
    guys,


    thanks for the replies.

    In this case, it's definately when the back up is run as one job. Full backup minus the store and a seperate backup of the store works fine. the tapes are also near their capacity when carrying out the job in one so have suggested a new set before going any further.

    i'll keep you posted.
     
    Certifications: MCSA 2003, MCDST, A+, N+, CTT+, MCT
  16. Theprof

    Theprof Petabyte Poster Forum Leader

    4,570
    68
    196
    have you looked it see if the media is placed in the right media set on BE 12.5?
     
    Certifications: A+ | CCA | CCAA | Network+ | MCDST | MCSA | MCP (270, 271, 272, 290, 291) | MCTS (70-662, 70-663) | MCITP:EMA | VCA-DCV/Cloud/WM | VTSP | VCP5-DT | VCP5-DCV
    WIP: VCAP5-DCA/DCD | EMCCA

Share This Page

Loading...