1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Active Directory Problems..

Discussion in 'Software' started by nXPLOSi, Dec 3, 2007.

  1. nXPLOSi

    nXPLOSi Terabyte Poster

    2,874
    30
    151
    Afternoon all,

    I've come across abit of a problem with Active Directory that I haven't faced before. Im trying to do the simple task of unhiding an exchange mailbox so I can add a few people to it, then hide it again. My problem is Active Directory just doesn't seem to take notice of any changes. I can't add the mailbox to Outlook as it says the name can't be resolved. I've had a poke round on google and read a few bits, but nothing thats really helped me figure out whats going on here. I've also created a new mailbox, that is by default unhidden, and my Outlook can't see it at all. :(

    Has anyone had similar problems? Or can anyone offer any help?

    Thanks :)
     
    Certifications: A+, Network+, Security+, MCSA 2003 (270, 290, 291), MCTS (640, 642), MCSA 2008
    WIP: MCSA 2012
  2. Fergal1982

    Fergal1982 Petabyte Poster

    4,196
    171
    211
    Making changes to a mailbox takes time to resolve into your GAL. Unhide it, then leave it for several hours (depends on the settings really, and the size of the network).
     
    Certifications: ITIL Foundation; MCTS: Visual Studio Team Foundation Server 2010, Administration
    WIP: None at present
  3. nXPLOSi

    nXPLOSi Terabyte Poster

    2,874
    30
    151
    Our network is on the small side, 4 servers and about 50 users, the mailbox's usually resolve within 2-3 minutes. Its been about 4 hours now and still not taking effect. :(
     
    Certifications: A+, Network+, Security+, MCSA 2003 (270, 290, 291), MCTS (640, 642), MCSA 2008
    WIP: MCSA 2012
  4. Fergal1982

    Fergal1982 Petabyte Poster

    4,196
    171
    211
    are you sure you have rights within exchange to unhide the mailbox?
     
    Certifications: ITIL Foundation; MCTS: Visual Studio Team Foundation Server 2010, Administration
    WIP: None at present
  5. Donmac

    Donmac Bit Poster

    42
    0
    16
    Hi

    Also had this problem, try turning off cached Exchange mode and then give it 30 minutes.

    Thanks
    Donmac
     
    Certifications: a few
    WIP: CCDA, CCNP, Ex2k7, Win2k8
  6. nXPLOSi

    nXPLOSi Terabyte Poster

    2,874
    30
    151
    Yeah im logged on as admin and im the only person here with access to stuff like that, being a small company and all that, we only have 2 IT staff :)


    I will give that a try and see how it goes mate, thanks. :)
     
    Certifications: A+, Network+, Security+, MCSA 2003 (270, 290, 291), MCTS (640, 642), MCSA 2008
    WIP: MCSA 2012
  7. Stoney

    Stoney Megabyte Poster

    731
    23
    69
    Rebuild the Offline Address list in Exchange, then download the Address book to Outlook.

    Or, you can get the LegacyExchangeDN from Active Directory and use this to add the mailbox to Outlook.

    HTH 8)
     
    Certifications: 25 + 50 metre front crawl
    WIP: MCSA - Exam 70-270

Share This Page

Loading...